Virtuvė
Silkutės ant šventinio stalo
Kalėdų išvakarėse, Kūčių vakarą, namuose tvyro džiugaus laukimo ir išsipildymų nuotaika. Tradiciniame dvylikos patiekalų derinyje išsiskiria archaiškiausias šventinio stalo valgis – žuvis.
Rauginta strimelė – atgrasaus kvapo šiaurės valgis
Lankantis Švedijoje, neabejoju, jus pavaišins labai įdomiu šiauriečių virtuvės valgiu - rauginta žuvimi. Apie šį patiekalą yra daug įvairiausių pasakojimų, nuotaikingų ir net liūdnų istorijų. Šis žuvų ruošimo būdas mena
Džiovintos menkės - kulinarinis paveldas
Džiovintos žuvys ir jūros žinduolių mėsa buvo tradicinis eskimų, samių ir kitų šiaurės tautų maistas. Viduramžiais džiovintos menkės buvo pagrindiniai konservai kariūnams ir jūreiviams. Ir šiais laikais jos lieka viena
Kaliningrade švenčiama Silkės diena
Kasmet balandžio 16 dieną Kaliningrade vyks tradicinė silkės dienos šventė.